Tradisjon har det såvist også blitt med julegodteriet som jeg lager hver advent. Siden helsa har en tenkepause nå valgte jeg å romstere med juleverksted for meg selv i år, sånn inni mellom når overskuddet var der. Det har (dessverre for team julegodteri) fungert utmerket. Jeg fikk bestemme alt, skrev handlelister, gjorde innkjøp og hadde små arbeidsøkter når det passet. Og i år ble det noen morsomme nykommere også:
Tradisjonelle marsipankuler (laget fra bunn av, selvsagt) smaksatt med appelsinskall. Trukket i mørk sjokolade og pyntet med hvit.
Marsipankuler smaksatt med single malt whisky og kaffe. Trukket i melkesjokolade og pyntet med sjokoladestjerne. Fun fact: whiskyen er fra Edradour i Skottland, som er landets minste destilleri.
Det ble en god dæsj av Mr. Fikenmarmelade i år også :)
I tillegg til den vanlige tomatsilden (ikke tilstede under fotograferingen), lagde jeg i år for første gang sennepssild. Det ble en god voksensild, noget skarp. Kanskje runder vi den av i kantene til neste år, kanskje ikke...
I tillegg til marsipankuler lagde jeg troikakonfekt av den hjemmelagde marsipanen. Det innebærer lagvis med marsipan, nugat og gele som trekkes i sjokolade. Veldig gøy, veldig gode og ganske fotogene godbiter.
Tidligere i høst prøvde løkguri å sylte rødløk og det ble kjempegodt! Fotogent i tillegg! Funker gull til fajitas, taco eller bare til en fancy brødskive, for det driver vi selvsagt med. Det ble laget noen glass til spiselige julegaver.
Om ikke det var nok, ble månedens fototema for desember MAT. Sånn helt tilfeldig. Det er nærliggende å tippe at jeg har stått for det valget? Her er en liten teaser...
GOD ADVENT FOLKENS! :)
GOD ADVENT FOLKENS! :)
Her var deet myyyye godt. Ser at jeg kommer til å slite med månedens foto-challenge ;-)
ReplyDeleteHaha tøvmus, du må ikke tenke slik!
ReplyDelete