Det er ikke alltid like lett å komme opp med nye gode middagsideer. Kanskje spesielt når en skal kokkerere til kun seg selv, og alene bære ansvaret for at en ikke får elendig ensidig kost. En annen sak er det når man har invitert til besøk, og skal prøve å imponere med noe spennende. "Dagens rett" på VG nett pleier å gi meg inspirasjon iblant, om ikke annet å bli minnet om råvarer du hadde glemt fantes. Jeg følger aldri en oppskrift til punkt og prikke (med mindre den er utarbeidet av meg selv, høhø), men denne perlen fristet meg. Jeg hadde tilogmed kyllingfilet og serranoskinke i frysen - check. Med egne små moderasjoner, her er oppskrifta:Krydre kyllingfileter med salt og pepper. Stek de ved relativt høy temperatur på hver side, for å lukke kjøttet. La de hvile en stund. Legg ferske salvieblader på fileten og surr en skive serranoskinke rundt fileten. Strø 50/50 med parmesan og vanlig hvitost over filetene. Gratineres i ovnen ved 225grader på øverste rille i ca 20 min, til osten er gylden og filetene gjennomstekte. Selvplukkede (!!) traktkantareller freses i stekepanna. Tilsett grovhakkede soltørka tomater og kremfløte. Kok opp. Tilsett hakket fersk basilikum, salvie og timian og smak til med salt og pepper. Kok fersk tagliatelle og bland den inn i sausen. Serveres med store kokte bunter av brokoli. Suppler med 4 gode venner og 3 runder med "Ticket to ride". Husk å vinne den siste og avgjørende runden.
Lykke til!!
No comments:
Post a Comment