Thursday, December 26, 2019

Alternativ jul

Denne jula har vært annerledes og spesiell for meg. For første gang har jeg valgt bort familiejul og heller jobbet som frivillig for det enorme arrangementet Alternativ jul. Oslo Kongressenter blir omgjort til storstue for døgnåpen julefeiring i 2 døgn, drevet av noen fantastiske ildsjeler og mange hundre frivillige. Det var mangel på kokker og jeg ble spurt om å trå ut av komfortsonen og være medansvarlig kokk på varmkjøkken. En skikkelig spennende, utfordrende men knallgøy oppgave å drive storkjøkken. På forberedende vakt søndag var det prep av 300kg ribbe og lunsj til 90 frivillige. I går, 1. juledag, var det storproduksjon og vi serverte ca 1000 julemiddager. Jeg var saus- og eggerøremester i gjengen, som bestod av helt vanlige folk som hadde i ærend å hjelpe til på best mulig måte. Utenfor kjøkkenbobla får du et bilde av livet man så sjelden møter. Arrangementet er særskilt fordi det har en takhøyde man aldri ser andre plasser. Det er ensomme, vanskeligstilte og rusmiljøet som utgjør gjestene og her får alle lov til å komme som de er, med det det innebærer. Kontroversielt fordi en får dette så nært på, noe jeg personlig syns en har godt av - og særlig i høytiden. En stille oppfordring og anbefaling til alle mine venner som kjenner at de kunne hatt noe annerledes og meningsfylt å drive med i jula. Fortsatt god romjul :)

 Deler av det enorme lageret av mat og drikke som serveres under arrangementet. 

 Prep av juleribbe - her gikk kvalitet og kvantitet hånd i hånd :)

 Full rulle på storkjøkkenet.

 Eggerøremesterselfie.

Festsalen var festpyntet og masse underholdning på scenen.

No comments:

Post a Comment